Ağva'ya kışın gidilir mi?
Ağva'ya kışın gidilir mi? Ağva'ya kışın gidilir mi?, Ağva'da kışın ne yapılır?, Ağvaya hangi mevsimde gidilir?, Ağvada yüzülür mü?, Ağva nasıl bir yer?, Ağva'nın neyi meşhur?
Ağva'ya kışın gidilir mi?
Ağva'da kışın ne yapılır?, İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Ağva'ya gittiğinizde denize girmek isterseniz haziran ve eylül ayları arasını tercih edebilirsiniz. Ağva'ya kış mevsiminde de gidebilirsiniz. Kar yağışı görülse bile Ağva sakin ve huzurlu bir ortamda keyifli bir kış tatili yapmak için ideal ortamı sunar.
Ağva'da kışın ne yapılır?
Ağva'da kışın ne yapılır?,
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir Ağva'ya gittiğinizde denize girmek isterseniz haziran ve eylül ayları arasını tercih edebilirsiniz. Ağva'ya kış mevsiminde de gidebilirsiniz. Kar yağışı görülse bile Ağva sakin ve huzurlu bir ortamda keyifli bir kış tatili yapmak için ideal ortamı sunar.
Ağvaya hangi mevsimde gidilir?
Ağvaya hangi mevsimde gidilir?,
Orman ve denizin olması nedeniyle yaz mevsiminde geceleri beldede serin bir hava hâkimdir. Ancak gündüzleri oldukça sıcak geçer. Ağva, Karadeniz'e kıyısı olması sebebiyle yıl boyu çok yağış alır. İlkbahar ve sonbahar ayları Ağva'nın güzelliğini görmek için ideal aylardır.
Ağvada yüzülür mü?
Ağvada yüzülür mü?,
Ağva Halk Plajı
Uzun bir sahil şeridine sahiptir. Yürüyüş yolları ve çevresinde bulunan imkanlar ile bölgenin popüler plajları arasında yer alır. Yerli halkın ve turistlerin en çok tercih ettiği mekânlardandır. Plaj son derece bakımlı ve temiz olması ile dikkat çeker.
Ağva nasıl bir yer?
Ağva nasıl bir yer?,
Ağva iki nehrin arasında konumlanmış bir delta olup, Yeşilçay ve Göksu nehri arasında şirin bir kasabadır. Ağva'yı güzel kılan faktörler arasında hem dere aktivitelerinin burada yapılabiliyor olması, hem de çok kısa bir yolculukla denize ulaşmanın mümkün olmasıdır. Deniz, Nehir ve Doğa keyfini bir arada sunmaktadır.
Ağva'nın neyi meşhur?
Ağva'nın neyi meşhur?,
Hem Karadeniz'e kıyısının bulunması hem de iki nehir arasında yer almasından dolayı Ağva'da alabalık hamsi, lüfer, tekir gibi her mevsimin kendine özgü balıklarını bulabilirsiniz. Kebap ve ızgara yemekleri de kır lokantalarında oldukça revaçta.
İstanbul Ağva arası kaç saat sürüyor?
İstanbul Ağva arası kaç saat sürüyor?,
Otobüsle gitmek için: İstanbul'un Üsküdar veya Ümraniye gibi merkezlerinden kalkan otobüslere binerek Ağva'ya gidebilirsiniz. Otobüs yolculuğu yaklaşık 2 saat 30 dakika sürer.
Ağva Aşıklar yolu nerededir?
Ağva Aşıklar yolu nerededir?,
Muğla ile Marmaris'i birbirine bağlayan Gökova beldesinin Akçapınar Köyü'nde yüzlerce okaliptus ağacı ile çevrili yeşil bir koridor olan bu yol, Sevgi Yolu adını aldı. Binlerce turist tarafından ziyaret edilip fotoğraflar çekilen, dizi ve filmlere doğal set olmuş bu yolun ismi hüzünlü bir hikayedir.
Ağva hangi ilçeye bağlıdır?
Ağva hangi ilçeye bağlıdır?,
Ağva; eski adlarıyla Yeşilçay, Psilis, Astra Via (TR.Yıldız Yolu), Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında kalan, günümüzde İstanbul ilinin Kuzeydoğusunda Şile ilçesine bağlı bir mahalli bölgedir. Simgesi kum zambağı çiçeğidir.
Ağvada neler var?
Ağvada neler var?,
Ağva'da denize girmek mümkün olsa da yüzerken dikkatli olmakta ve çok açılmamakta fayda vardır. Ağva denizi temiz bir yapıya sahip olsa da dalgaların aniden yükselmesi nedeniyle tehlike arz eder. Özellikle 15 Temmuz ve 15 Ağustos aralığında dalgalar en yüksek seviyeye ulaşır.
Ağva denizi tehlikeli mi?
Ağva denizi tehlikeli mi?,
3. Ağva Halk Plajı
Ağva'da gezilecek yerler arasında da tahmin edeceğin üzere halk plajına özel bir vurgu yapmamız gerekiyor. Ağva Halk Plajı, belediye tarafından işletiliyor. Bu nedenle hafta boyunca sevdiklerinle beraber buraya ücretsiz şekilde gelebilirsin.
Şilede günübirlik ne yapılır?
Şilede günübirlik ne yapılır?,
Ağva'nın nüfusu 2.500 civarındadır fakat yaz mevsiminde özellikle hafta sonları kasabanın nüfusu 15 bine yaklaşmaktadır. Ağva, Karadeniz kıyısında 3 kilometre uzunluğunda kumsala sahiptir.
Ağva Plajı ücretli mi?
Ağva Plajı ücretli mi?,
Ağva Feneri, Yeşilçay Nehri'nin Karadeniz ile birleştiği noktada konumlanır. Bu nedenle bölgenin uğrak noktalarından biri halindedir. Akşamüstü ortaya çıkan manzara, görülmeye değer. Gün batımını seyretmek için burayı tercih edebilirsiniz.